Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!

Nyári konyha – Vega módra

Barbara majdnem főzésmentes konyhája….


feb/10

7

Töltött padlizsán

Néha elvárható, hogy az ember lánya kísérletezzen. Így született ez a recept. Kuszkuszos töltelékkel…

A kuszkusz majd minden arab étel velejárója, durum búza dara. Készen kapható a boltokban.

Hozzávalók 4 főre:

- 20 dkg kuszkusz
- 2 db padlizsán
- 1 db tv paprika
- 1 db cukkini
- 1 db színes kaliforniai paprika
- 3-4 dkg sütőtök, – ha van otthon

A kuszkuszt a dobozon lévő leírás alapján előkészítjük, érdemes sóval, borssal, szárított petrezselyemmel ízesíteni.

A padlizsánokat ketté szelem, karalábévájóval lyukat vágok beléjük úgy, hogy a héj mentén belülről fél centi vastag maradjon. A kivájt belet és a sütőtököt, a többi felszeletelt zöldséget minimális olajon átpirítom, puhítom. Mindenki a saját ízlésének megfelelő mennyiségű időt szánjon erre a metódusra, – én kifejezetten nem szeretem, ha a zöldség túlzottan pépes…

A kuszkusszal összekeverem a zöldségeket, visszatöltöm a padlizsánba, sütőbe rakom 20 percre, magas hőfokra. Egyedi megoldásként sajttal is megszórható.

Mellé tejfölt kínál(hat)ok, amibe friss fűszereket aprítok: petrezselyem, rozmaring, zellerzöld.

Kuszkusszal töltött padlizsán
Kuszkusszal töltött padlizsán

A töltelék variálható: kevesebb kuszkusz, több féle zöldség, esetleg rizs.




RSS Feed

Még nem érkezett hozzászólás.

Szólj hozzá!

<< Rakott tészta

Tzatziki – ki nem szereti? >>